Scroll to Top

Δείπνο με άρωμα Ελλάδας από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριονστο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕUMED9

By freddo1 / Published on Παρασκευή, 24 Σεπ 2021 17:21 ΜΜ / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δείπνο με άρωμα Ελλάδας από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριονστο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕUMED9 / 335 views

 

Tο Δειπνοσοφιστήριον Catering, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες υπηρετεί την υψηλή γαστρονομία και την τέχνη της καλής ζωής, έχοντας σταθερή και καθοριστική παρουσία σε κάθε ξεχωριστό γεγονός του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου!

Την Παρασκευή 17/09/2021, η Αθήνα φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED9), οι εργασίες της οποίας έληξαν με δείπνο που παρατέθηκε στο εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το εστιατόριο Delta, ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς το ΚΠΙΣΝ με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό.

Οι ηγέτες των μεσογειακών κρατών Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας, απόλαυσαν ένα γεύμα που απέπνεε άρωμα Ελλάδας και αναδείκνυε τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές της ελληνικής γης διά χειρός του Executive Chef του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν κριθαρότο με σκορπίνα, σπαράγγια και φθινοπωρινή τρούφα από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον

Φιλέτο από φαγκρί στον ζωμό του με πουρέ από σταμναγκάθι, χανιώτικο φύκι θάλασσας και χυμό μοσχολέμονο

Παγωμένη mousse γιαουρτιού με φιστίκι Αιγίνης, κηρήθρα και καραμελωμένο κουμ κουάτ

Οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν carpaccio τομάτας με αγγιναράκι Τήνου, αλατσοελιές, ξινομυζήθρα, παξιμάδι χαρουπιού και πετιμέζι, κριθαρότο με σκορπίνα, σπαράγγια και φθινοπωρινή τρούφα, φιλέτο από φαγκρί στον ζωμό του με πουρέ από σταμναγκάθι, χανιώτικο φύκι θάλασσας και χυμό μοσχολέμονο ενώ για επιδόρπιο απόλαυσαν μια παγωμένη mousse γιαουρτιού με φιστίκι Αιγίνης, κηρήθρα και καραμελωμένο κουμ κουάτ.

 

Σε χαλαρό κλίμα οι ηγέτες της ΕUMED9, δείπνησαν με φόντο την Αθηναϊκή ριβιέρα με τη συνοδεία κρασιού και συνέχισαν τη συνομιλία τους για τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή Σύνοδo.

 


Αρέσει σε %d bloggers:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο